Możesz się też rozłożyć z leżakiem w bramce, lub też włączyć się do gry kopiąc po autach lub zaprosić znajomych na grilla pod okna rodziców itd... itp... ale każdy kij ma dwa końce
Jak się pozbyć dzieciaków spod okien?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Agamek12Qrwa, potwierdza się niestety prawda mówiaca o tym, iż spokój można mieć tylko we własnym domu jednorodzinnym...
Choć dom inny ma plus - wreszcie sobie ładne 10tki w słupki wsadziłem. Dopóki parkowałem między blokami jakoś się wstrzymywałem...
Komentarz
-
-
A ja bym się czepił tego:
Zamieszczone przez Agamek12a ściana budynku za miejsce odbijania piłki.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiA ja bym się czepił tego:
Zamieszczone przez Agamek12a ściana budynku za miejsce odbijania piłki.
Komentarz
-
-
Hehe:P Może nie do uszkodzenia ściany a elewacji. Chociaz od dobrych paru lat podczas ocieplania ścian na powierchni do wysokości 250cm od ziemi stosuje sie podwójna warstwe siatki zbrojeniowej a czasem dodatkowo nawet twardszy styropian by zabezpieczyc elewacje przed dziecmi które a to lubia własnie pokopać w ściane a to pogrzebać e niej paluchem. Podobnie ma się ze strefą przy attykach tyle że tutaj juz zabezpiecza sie przed ptakami
Najlepszym patentem było Sobie ten kawałek pod oknem ogrodzić i posadzić drzewka:P Niewiem jak u Ciebie ale umnie spółdzielnia problemów nie robi. A dewastacja zieleni juz po jakieś paragrafy podchodzi chyba:P
A z tym zaglądaniem przez parapet to juz chyba do naruszenia miru domowego jak koledzu napisali podciągnać można.
Ewentualnie jak mój sąsiad można parapet zabezpieczyć przed ptakami:P Warstawa lakieru bezbarwnego i na to duża ilość metalowych opiłków itp.Adam
Komentarz
-
-
po pierwsze po tym
Zamieszczone przez Agamek12moją małżonkę (która włączyła się do rozmowy wraz z dzieckiem trzymanym na ramieniu) zwyzywano od najgorszych...
wtedy ty miales pratekst on by zauwazyl ze nie zartujesz i moze by problem znikl... bo z tego co czytam to rodzice tych dzieci to jakos społecznie nie przystosowani sa.......
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skodio_po pierwsze po tym
Zamieszczone przez Agamek12moją małżonkę (która włączyła się do rozmowy wraz z dzieckiem trzymanym na ramieniu) zwyzywano od najgorszych...
PS: dziś małżonka usłyszała od pewnej sąsiadki (psiapsiułki tych, z którymi próbowałem rozmawiać), że tak naprawdę to sami robimy problem, bo przecież jak dzieci się głośno bawią, to możemy naszą córę przenieść do innego pokoju... :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez mani0cs-a,
a tak wracając do tematu to przykrym jest, że coraz trudniej w dzisiejszych czasach sąsiadom normalnie po ludzku się porozumieć. Zamiast tego wszyscy szukamy paragrafów, sposobów, wybiegów jak osiągnąć swoj cel (sam też się biję w piersi).
Agamek - nie wiem jakie pokłady cierpliwości w Tobie drzemią, ale może czasem warto spróbować porozmawiać drugi, i trzeci raz.
Wiem, że to może bardzo niepopularny pogląd, ale alternatywą jest chyba "wojna"
Pozdrowienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mozgija bym teraz poczekał,niech kilka dni sprawa przycichnie i:
...
2.kolejny sposób to robota dosłownie brudna - załatw dużo psich odchodów i niech sie poślizgają :wink:
(że niby na gołębie :P - żaden już nie zajrzy do okien)www.calorocznykierowca.blog.pl
Komentarz
-
-
Agamek12 podziwiam Cię za cierpliwość i spokój, z drugiej strony widzę, że brakuje Ci stanowczego,konkretnego działania.
rada: - teraz dopóki sprawa nie przycichnie, to nic nie rób, bo wszystko co wymyślisz to mieszkańcy będą wiedzieć, że to Ty zrobiłeś i możesz mieć kłopoty np. z autem ,
Zamieszczone przez Agamek12...... Efekt jest taki, że kup nie widać (zbiera je administracja) .......
PS.Wysmaruj trawę smarem np. od łożysk , zobaczymy co zrobią :diabelski_usmiechASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Transporterpinezki = 10 min obklejania rantu parapetu
Mnie przyszedł inny pomysł. Nie wiem jak w Polsce (niestety nie mieszkam), ale w UK jak się zadzwoni na policję z informacją, że ktoś np. pali marihuanę (może nawet sprzedaje?), to się pojawiają bardzo szybko.
Komentarz
-
-
Właśnie pisząc ten post zaciskam zęby jak słyszę krzyki małych trolli biegających po podwórku i trafia mnie jak grają w piłkę obok mojego auta...
problem jest taki że jesteśmy w Norwegii, na ulicy wszyscy sie uśmiechają i są mili...ciężko więc wybiec na podwórko i zj..ć te wredne skrzaty bo wszyscy zaraz będą mówili że się "czepiam"
dodam tylko że nie jest to blok tylko teren prywatny przy domku...niby poszanowanie dla cudzej własnosci i nikt nic nie ukradnie a z drugiej strony takie coś...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
zaciekawił mnie temat, ja Ci powiem tak :
jeżeli mieszkasz na parterze to idź do administracji i zapytaj sie o zgodę na wykonanie ogródka, zrobisz sobie skalniak, ławkę i będziesz mógl przesiadywac weekendy z córka i żona ;p
a jezeli Cie ta opcja nie interesuje to Ty sie dowiedz kiedy 'Twoj ukochany sąsiad' spi czy tez odsypia i Ty mu zrób na złość no chyba ze nie chcesz miec wojny.
można i tez za każdym razem gdy zobaczysz dzieciaki dzwonić po straż itp.
z dzieciakami nie ma co gadac, rodziców sie nie słuchaja to tym bardziej Ciebie nie posłuchaja.
Albo do lasu po male drzewka ! sztuk 20 posadzić pod okno ; )
Komentarz
-
-
Obrzucać ich kamieniami, jajkami, pomidorami albo przypadkiem przebic lub zabrać piłke.
A rodziców do piwnicy i kijem po plecach.
Ewentaulnie jak kuba bogu tak bog kubie - jak dziecko nie będzie spało muza na full i czekać na ich reakcje.
Albo straz miejska i zgłosić że gnoje niszczą zieleń.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
generator
Ja tez mam dla Ciebie radę -otoz napiszę na przykładze tego o czym czytałem - pewien sprzedawca ,nie w polsce ,miał sklep przed ktorym przesiadywali młodzi ludzie przez co starsze osoby bały sie wchodzić do sklepu bo rozne scenki tam się odgrywały i rozne wulgaryzmy leciały ,klienci się skarzyli ale upomnienia nie wiele pomagały.Własciciel w desperacji szukał roznych rozwiazan ale wszystkie były bezskuteczne. Zasiegnął tez porady pewnego elektronika a ten zrobił urządzenie -generator wydający dźwięk o częstotliwosci około 18 do 19 Khz .Wiadomo jest ze młodzi ludzie słysza takie dzwięki a im człowiek starszy tym bardziej tępy słuch i gdy własciciel zamontował ten generator to z początku były pytania -co to takiego i dlaczego tak piszczy .W kazdym razie młodzi ludzie przestali tam przesiadywać. Swoją drogą pamiętam jak w latach 80-tych jako uczen robiłem takie urządzenie jak odstraszacz komarow ktory generował częstotliwosc wyszą niz 20kHz ,moim zdaniem cos to jednak dawało.Warto więc sprobować takiej metody.
Komentarz
-
-
Agamek12, sprawa wyglada tak.
Rekawiczki, woreczek i spacer. Rekawiczkami zbierasz kup do woreczka podczas spaceru. To Twoje slowa klucze.
Majac pelniutki woreczek naginasz wieczorkiem z tymi kupami sru na trawnik. I sru. Rozkladasz kupy w niewielkich odleglosciach od siebie.
Moze i gowniana robota, moze i mozna zaslabnac od smrodu, ale nie
a) lamiesz prawa
b) narazasz sie na infantylne obelgi od prostakow
c) masz wreszcie swiety spokoj, bo zaden bachor nie bedzie gral w pilke na kupowisku.
Prawo niestety Ci nie pomoze. Bo mamy takie prawo, jakich mamy {p}osłów. Spoldzielnia Ci nie pomoze rowniez - no chyba ze jest jakas pro lokatorska i zalatwisz sobie zakaz wstepu na zielen itd + ogrodzenie itd. W co szczerze watpie.
Kupy dadza Ci 100% pewnosc, ze odstraszysz bande nieletnich i to dosc skutecznie - bo zaden dzieciak nie lubi grac pilka w gownianym towarzystwie
Wlasnie skonczylem czytac watek, widze kolega mozgi juz dal dobra radeByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Ja bym zrobił tak:
1. poszedl do spółdzielni z podaniem o pozwolenie na zrobienie rabatki cud miód dla upiekszenia krajobrazu
2. zawołał szwagra, brata, sąsiada lub innego zawodnika, który jest po ręką
3. kupił browara i wystarał sie o 2 łopaty
4. wysłał żonę po jakieś tanie kwiatki - są takie żólto brązowe, u mnie się nazywają śmierdiuchy
5. Waląc browara ze szwagrem zrobił rabatkę (może pod nadzorem żony)
6. W razie potrzeby dzwonił po policję, że huligani niszczą mienie spółdzielni.
Tak czy owak koledzy - wolałby wydac kase na kwiatki i browara oraz pomachać łopatą niż zbierać psie klocki - skąd wy bierzecie takie pomysły? Może samemu powinien sobie ............ pod oknem?
Komentarz
-
Komentarz